گوگل چگونه کار میکند



گوگل چگونه کار میکند؟ واقعا روش کار گوگل چیست؟ شاید کسانی از شما که در زمینه سئو تخصص دارند پاسخ این سوال را به خوبی بدانند. اما بسیاری از افرادی که تازه با مفهوم سئو آشنا شدهاند احتمالا با طرز کار گوگل آشنا نیستند.
ما در این مقاله اورینت سعی میکنیم به روش ساده توضیح دهیم که گوگل چگونه کار میکند. فهم این مطلب میتواند به شما در تدوین استراتژی سئو کمک کند. پس با ما همراه باشید.
گوگل چگونه کار میکند؟
موتورهای جستجو لینکها را دنبال میکنند. آنها لینکها را از یک صفحه وب به صفحه دیگر دنبال میکنند. گوگل از «خزنده»، «ایندکس»، و «الگوریتم» تشکیل شده است. خزندهی گوگل، که مانند یک ربات دیجیتالی است، لینکهایی که در اینترنت وجود دارند را دنبال میکند و پیش میرود. این خزنده در تمامی ساعات شبانهروز، و در همهی روزهای هفته، به طور مستمر در اینترنت میگردد و نسخه HTML همه صفحهها را در دیتابیس عظیم خود، که ایندکس نام دارد، ذخیره میکند. هرگاه این خزنده دوباره وارد سایتی شود و متوجه صفحه جدیدی در آن شود، یا متوجه شود که صفحه قبلی تغییر کرده، صفحه جدید را نیز ذخیره میکند. اینکه خزنده هر چند وقت یکبار به سایت شما سر بزند بستگی به حجم ترافیک سایتتان و تغییرات صفحههای آن دارد.
برای اینکه گوگل از وجود سایت شما با خبر شود، باید اول به سایتتان یک لینک وجود داشته باشد. یعنی باید یک صفحهای در یک سایتی به وبسایت شما لینک داده باشد – و آن صفحهای که به شما لینک داده هم توسط خزنده گوگل ایندکس شده باشد – تا گوگل متوجه سایت شما شود و وارد آن گردد. سپس، خزنده برای اولین بار وارد سایتتان خواهد شد و صفحههای آن را در ایندکس خود ذخیره خواهد کرد. پس از آن، سایت شما در صفحه نتایج جستجو ظاهر خواهد شد.
الگوریتم محرمانه گوگل
گوگل پس از ایندکس سایت شما، آن را در صفحه نتایج خود نمایش خواهد داد. گوگل سعی میکند کلمهای که کاربر جستجو کرده است را با صفحههایی که ایندکس کرده مطابقت دهد، و بهترین صفحهها را به ترتیب اهمیت به کاربر نمایش دهد. برای این کار یک الگوریتم مشخص و دقیقی وجود دارد که تصمیم میگیرد کدام صفحهها با چه ترتیبی نمایش داده شوند. اینکه این الگورتیم چگونه کار میکند را هیچکس نمیداند. در واقع، این الگوریتم محرمانه است. هیچ کس بهطور دقیق نمیداند که کدام عوامل بر ترتیب نمایش صفحهها تاثیرگذارند.
الگوریتم گوگل ثابت نیست. بلکه بطور مستمر در حال تغییر و تحول است. به همین خاطر، عواملی که ترتیب نمایش صفحات را تعیین میکنند، و همچنین اهمیت این عوامل، مدام در حال تغییرند.
با اینکه این الگوریتم محرمانه است، اما گوگل معمولا به ما میگوید که چه چیزهایی مهم هستند. البته ما نمیدانیم که کدام عوامل مهمترند، و همینطور نمیدانیم که آیا گوگل همهی عوامل را به میگوید یا خیر.
با این وجود، استفاده از روش آزمون و خطا، و امتحان عوامل مختلف، و بررسی تاثیر هریک از آنها بر رتبه سایت، اطلاعات خوب و قابل قبولی را درباره اهمیت عوامل گوناگون و تغییرات آنها به ما میدهد.
صفحه نتایج جستجوی گوگل
صفحه نتایج گوگل – که در اصطلاح به آن SERP نیز (که مخفف Search Engine Results Page است) گفته میشود – معمولا بین ۷ تا ۱۰ لینک را به سایتهایی که (از نظر گوگل) با جستجوی کاربر تطابق دارند نمایش میدهد. اگر روی صفحهی دوم نتایج جستجو کلیک کنید، نتایج بیشتری برایتان نمایش داده میشود. هر چه سایت شما در صفحات پایینتری باشد، احتمال اینکه کاربر آن را ببیند و روی لینک کلیک کند کمتر است.
سایتهایی که بهطور طبیعی در صفحه اول نتایج گوگل ظاهر میشوند «ارگانیک» هستند. یعنی بدون پرداخت پول در آن جایگاه قرار گرفتهاند. برخی اوقات، علاوه بر سایتهای ارگانیک، سایتهای تبلیغاتی هم در صفحه نتایج گوگل ظاهر میشوند که عبارت Ads در کنارشان قرار دارد. این سایتها به گوگل پول دادهاند که لینکشان را، هنگام جستجوی برخی کلمات خاص، در صفحه اول قرار دهد. قیمت این نوع تبلیغات گوگل بسیار متغیر است و به رقابتی که روی هر کلمه کلیدی وجود دارد بستگی پیدا میکند. این روش، که به بازاریابی در موتورهای جستجو یا SEM نیز معروف است، به دلیل اینکه سایت را در هنگام جستجوی کلمه مورد نظر نمایش داده میدهد، تاثیرگذاری بالایی دارد.
جمعبندی
ما در این مقاله اورینت سعی کردیم که یک نمای کلی را از نحوه کار گوگل ارائه دهیم. هر یک از مواردی که در اینجا به آن اشاره شد خود یک مبحث طولانی و پیچیده در سئو است. عوامل بسیاری بر تصمیم گوگل در تعیین رتبه سایت تاثیرگذارند. توضیح کامل این عوامل خارج از ظرفیت یک مقاله است و به یک دوره آموزشی تخصصی نیاز دارد. با این حال، ما سعی کردیم خلاصهای از نحوه کار گوگل را ارائه دهیم و امیدواریم در ادامه مسیرتان برای آشنایی بیشتر با سئو به شما کمک کند.